Meniu Închide

Proiectul „HERCULES” – a treia ediție începe și în județul Ialomița

Proiectul „HERCULES” – a treia ediție începe și în județul Ialomița

În luna februarie, de-a lungul vacanței școlare mobile, Ministerul Sportului va desfășura a treia ediție a Proiectului “HERCULES”, program destinat atragerii copiilor către sport, care oferă elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline. Obiectivul este de a deprinde copiii cu practicarea sportului și a-i aduce mai aproape de performanță.

Județele care vor avea vacanță în perioada 20-24 februarie sunt Constanța, Tulcea, Giurgiu, Ialomița, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Vâlcea Buzău, Brăila, Galați, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Botoșani, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Arad, Timiș, Alba, Sibiu. Brașov, Covasna, Harghita, Mureș.

În județul Ialomița proiectul ”HERCULES” se va desfășura în zilele 20 – 24 februarie. 

“A treia ediție a Proiectului Hercules nu mai reprezintă o surpriză, ci o promisiune îndeplinită, după ce am obișnuit deja copiii cu oportunitatea de a face sport în vacanțele școlare. La edițiile anterioare am avut peste 11.500 de participanți la nivel național și sunt convins că perseverența este cheia succesului. Vom continua să oferim această deschidere în fiecare vacanță și să atragem tot mai mulți copii către sport. Este un proiect la care țin foarte mult și cred că el poate contribui la creșterea bazei de selecție și de performanță, dar și la o tânără generație mai activă și mai sănătoasă. Sportul școlar este un pilon important al Strategiei Naționale pentru Sport și îmi doresc să-l dezvoltăm în continuare”, a declarat Eduard Novak, Ministrul Sportului.

Elevii vor petrece activ o săptămână de neuitat, în care distracția se va îmbina cu mișcarea și descoperirea tainelor mai multor discipline sportive.

Lista acestor discipline diferă de la județ la județ, în raport cu resursele umane și facilitățile sportive existente la nivel local. Cursurile de inițiere vor fi susținute de antrenori cu bogată experiență, în județul Ialomița elevii putând să aleagă între următoarele discipline sportive: scrimă, baschet și înot.

Informații precum cele privind antrenorii, locațiile de desfășurare a cursurilor și modalitățile de înscriere vor fi disponibile pe platforma creată în acest scop, la adresa: www.proiectulhercules.ro.  

Resursele materiale necesare desfășurării în bune condiții a proiectului sunt puse la dispoziție de Ministerul Sportului, care a alocat și va distribui în acest sens către direcțiile subordonate bugetul destinat cheltuielilor de organizare.

Organizatorii își propun ca un procent semnificativ dintre copiii care se vor înscrie și vor participa la cursurile de inițiere să continue practicarea disciplinelor sportive descoperite și să se îndrepte și către performanță, legitimându-se în cadrul cluburilor de profil de la nivel local.

Proiectul se bazează și pe o serie de colaborări instituționale, încheiate între direcțiile județene de sport și diferite structuri de la nivel local, care vor susține buna desfășurare a cursurilor și pregătirii, în condițiile unei depline siguranțe.

Pentru recompensarea entuziasmului și a dorinței de a face sport, precum și a participării active și dedicate la proiect, copiii vor primi tricouri inscripționate cu logo-ul proiectului, precum și diplome de recunoaștere a meritelor sportive, care să le amintească de momentele frumoase ale întâlnirii cu HERCULES.  

Obiectivele Proiectului “HERCULES”:

  • Creșterea numărului de copii participanți la activitățile sportive desfășurate în cadrul structurilor de profil din România;
  • Creșterea gradului de participare la activități sportive pentru copiii cu oportunități reduse din punct de vedere socio-economic și cu dizabilități;
  • Creșterea numărului de evenimente și acțiuni cu caracter sportiv pentru copii, la nivel județean;
  • Stimularea activităților de voluntariat, ca instrument de susținere și promovare a structurilor sportive de la nivel local;
  • Creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la beneficiile și oportunitățile de practicare a sportului în cadrul structurilor sportive;
  • Întărirea capacității structurilor sportive de a selecționa sportivi din rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani.

Ministerul Sportului:

Str. Vasile Conta nr. 16, sector 2, 020954, Bucureşti, România

Tel.: + 40 (0)21 307 64 17; + 40 (0)21 318 90 00 / / Fax: + 40 (0)21 307 64 18; + 40 (0)21 318 90 01

www.sport.gov.ro // e-mail: cabinet.ministru@sport.gov.ro

www.facebook.com/MinisterulSportului.Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *